Η 16η ARTOZA άνοιξε τις πύλες της σε κλίμα ενθουσιασμού!

Μετά από δύο χρόνια η ARTOZA επέστρεψε και ήδη από τις πρώτες ώρες που άνοιξαν οι πύλες του εκθεσιακού κέντρου, επιβεβαιώνεται η άποψη που την θέλει βασικό πυλώνα ανάπτυξης στον κλάδο της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής.

Από νωρίς το πρωί οι 270 εκθέτες ήταν πανέτοιμοι για να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες. Καλαίσθητα περίπτερα με έμφαση στις επιταγές των τάσεων της εποχής και με τεράστια ποικιλία προϊόντων, από πρώτες ύλες μέχρι εξοπλισμό, έχουν κατακλύσει τα τρία halls του Metropolitan Expo. Πριν καν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 10, πλήθος κόσμου περίμενε καρτερικά το άνοιγμα των υλών.

Παράλληλες εκδηλώσεις που κλέβουν τις εντυπώσεις

Η ημέρα άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα δώσουν για ακόμα μια χρονιά το κάτι παραπάνω στο μεγάλο αυτό γεγονός. Τα Masterclasses μπαίνουν στην 16η ARTOZA με 4 ιδιαίτερες παρουσιάσεις/επιδείξεις. Την αρχή κάνει ο Σείριος Καίσαρης από την ομώνυμη αρτοποιία στην Αρχαία Μεσσήνη, ο οποίος μας δείχνει πρωτότυπα σε γεύση αλλά και εμφάνιση ψωμιά του τοστ. Ακολουθεί η Αγγελική Αγάθου, νικήτρια διαγωνισμού Le Meilleur Macaron Grec 2018, με το μακαρόν με ελληνικά φρούτα και ο Angelo Genoveze (ινστράκτορας της Accademia Pizzaioli) με τις τεχνικές και τα μυστικά για αυθεντική ιταλική πίτσα. Τα Masterclasses κλείνει ο Βασίλης Παναγόπουλος (chef του «Pomegranate Wellness Spa Hotel» στη Χαλκιδική) και οι υφές σοκολάτας με παγωτό γιαούρτι!Ιδιαίτερα πλούσιο είναι σήμερα και το Business Lab με πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια. Ειδικοί μιλούν για θέματα που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο, όπως πωλήσεις με μέγιστο κέρδος, προτυποποίηση συνταγών και Food Cost, πωλήσεις σε millennials, εκπαίδευση προσωπικού, food lighting και στήσιμο πόστου καφέ. Η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών, η οποία έχει και φέτος την δική της αυτόνομη παρουσία, έχει προγραμματίσει για σήμερα σεμινάρια γύρω από την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, τα σοκολατάκια πραλίνες και τις boulangerie. Κι όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Έπονται τρεις ακόμα πολύ δυνατές ημέρες!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: