Οινόραμα σε εξέλιξη οινοποιείο Βασίλης Νικολού

Στις 2 Μαρτίου ξεκινάει το Οινόραμα και θα κρατήσει μέχρι την Δευτέρα 4 Μαρτίου δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν περίπου 2000 φιάλες…

Θυμάμαι τις πρώτες φορές που επισκέφτηκα το Οινόραμα, ως φοιτήτρια στην σχολή Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών και ένιωθα σαν την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων. Φέτος, που κλείνει τα 25 χρόνια, η έκθεση του Ντίνου Στεργίδη και της Vinetum είναι περισσότερο από ποτέ μια μαγική συνεύρεση για το ελληνικό κρασί… και όχι μόνο.
Η συμμετοχή των οινοποιείων είναι συναρπαστική, καθώς ξεπερνάει σε αριθμό τα 250.
Φανταστείτε πόσες διαφορετικές φιάλες θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε και να δοκιμάσουμε και πόσους οινοπαραγωγούς θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά.
Σίγουρα θα χρειαστεί να πάμε περισσότερες από μια μέρα και να έχουμε ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα γευσιγνωστικών δοκιμών.
Υπολογίστε, ότι κάθε χρόνο ανοίγονται περίπου 25.000 φιάλες και παρουσιάζονται παραπάνω από 400 καινούργια κρασιά!

Για να πάμε καλύτερα προετοιμασμένοι, ας δούμε κάποια σημεία που δεν πρέπει να χάσουμε.
Ένα από αυτά, είναι η Πλατεία Γευσιγνωσίας, με θέμα Discover Greek Wines. Εκεί, θα είναι συγκεντρωμένα 250 αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, για όσους θέλουν να κάνουν ένα πιο γρήγορο πέρασμα, με εις βάθος, όμως, οινική εμπειρία.
Πολύ ενδιαφέρον έχει επίσης η αίθουσα με τις Οινικές Αποκαλύψεις. Σε αυτήν εντοπίζουμε κρασιά άγνωστα, μικρών παραγωγών και ιδιαίτερες οινοποιήσεις -βλέπε μέσα σε αμφορέα ή μέσα στη θάλασσα.

Καλό είναι, όσοι δοκιμάζουν να κάνουν μερικές στάσεις στο Oyster bar και να συνοδεύουν τις οινικές τους επιλογές με κάποιο φρέσκο όστρακο.
Σημειώστε, να περάσετε από τον χώρο όπου θα εκθέτουν τις αφίσες της έκθεσης από το 1994, θα είναι σαν να κάνετε πραγματικά βουτιά στην πορεία του Οινοράματος…
Μια φοβερή πορεία, ομολογουμένως, με δράσεις κάθε χρόνο σύγχρονες και μοντέρνες, που πάνε τον κλάδο παρακάτω.
Γενικά, το Οινόραμα είναι η έκθεση που έχει στηρίξει το ελληνικό κρασί και με τους ξένους καλεσμένους και τις παράλληλες ημερίδες έχει συμβάλει στην προώθησή του και εκτός συνόρων.

Κάθε μέρα, η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10:00 – 19:00 και το γενικό εισιτήριο είναι 12 ευρώ μαζί με το ποτήρι της γευσιγνωσίας και μια συλλεκτική καρφίτσα για τα 25 χρόνια. Αν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το site www.oenorama.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: