Latest Posts
Top
Image Alt

Συνεδριακος – Εκθεσιακος Τουρισμος

Τι είναι ο Συνεδριακός Τουρισμός?

Ως Συνεδριακός Τουρισμός νοούνται οι οργανωμένες συναντήσεις ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα ή επαγγελματικές ιδιότητες και με πρωτεύοντα σκοπό την επιστημονική ενημέρωση και την ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση συνέδρων/ομιλητών. Αποτελεί συνιστώσα του επαγγελματικού τουρισμού, μαζί με τα ταξίδια κινήτρων και τις εκθέσεις. Στοχεύει στην προσέλκυση μεγάλου αριθμού ατόμων για λίγες μέρες σε ένα συγκεκριμένο τοπικό προορισμό, διευρύνοντας την τουριστική περίοδο και προβάλλοντας τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά (πολιτιστικά, υπαίθρου κ.α.)Τα συνέδρια διακρίνονται σε τοπικά, εθνικά ή διεθνή και η θεματολογία τους ποικίλλει (ενδεικτικά μπορεί να είναι ιατρικά, επιστημονικά κ.α.). Περιλαμβάνουν διαλέξεις, διασκέψεις, ημερίδες, σεμινάρια, συναντήσεις, συσκέψεις, φόρουμ.

Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο και υψηλής αξίας επιστημονικό δυναμικό, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Οι Έλληνες επιστήμονες, με τις εφευρέσεις, τις καινοτομίες και το ερευνητικό τους έργο πρωταγωνιστούν στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Τα επιστημονικά συνέδρια που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα είναι και πολλά και σημαντικά, αντανακλώντας τη σημασία που δίνει η χώρα στις καινοτόμες επιστήμες. Ιατρικά συνέδρια, αρχιτεκτονικά, φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών, πλουτίζουν την πολιτιστική ζωή της Ελλάδας, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους συνέδρους να έρθουν σε επαφή με την κοιτίδα της επιστήμης. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα βρείτε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε υπέροχες παραθαλάσσιες τοποθεσίες  για συνέδρια, συναντήσεις και εταιρικά σεμινάρια.Στην Αθήνα είναι σίγουρο ότι  θα βρείτε το ιδανικό περιβάλλον για συνεδριακό τουρισμό.

Τι ειναι εκθεσιακος τουρισμος;

 

      όπου η µορφή αυτή περιλαµβάνει την
οργάνωση συνεδρίων και διεθνών εκθέσεων σε περιοχές πουπροσφέρουν και άλλες
δυνατότητες. Η χώρα µας δυστυχώς βρίσκεται στην τελευταία θέση στη διεθνή
συνεδριακή πίτα από την άποψη του αριθµού των συνεδρίων που φιλοξενεί  ετησίως. Οι µέχρι έως τώρα έρευνες δείχνουν πως όσες ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν πραγµατοποιήσει επενδύσεις σε µεγάλα και σύγχρονα συνεδριακά κέντρα διαπίστωσαν ότι ο τζίρος των συνεδριακών πελατών τους ήταν διπλάσιος από αυτών των άλλων
πελατών τους και ότι παρά την διεθνή ύφεση η ζήτηση για συνεδριακό τουρισµό αυξάνει
σε αντίθεση µε το γενικό τουρισµό ο οποίος µειώνεται. Το είδος αυτό του τουρισµού
µπορεί να συνδυαστεί µε αθλητικά γεγονότα, προπονήσεις ή και ατοµικό αθλητισµό π.χ.
ιστιοπλοΐα, ποδηλασία κ.α. Στην Ελλάδα η µορφή αυτή τουρισµού έχει µεγάλες
δυνατότητες ανάπτυξης.

You don't have permission to register